Ensemble sommaren 2015 – Kattguld, krämpor och kurtis

”Välkomna till Wenngarn! I år bjuder SommarTeatern på en tvättäkta teaterfest på det vackra Wenngarn. Valet av pjäs var inte svår denna gång. Wenngarn med dess slott är verkligen en källa till inspiration och arbete, men också vila och rekreation. Vi föll för den fantastiska utemiljön med slottsparken och inspirerades av Magnus Gabriel de la Gardies barockslott. Barocken präglades ju av stora, dramatiska, svulstiga och kraftigt överdrivna former och det passar årets produktion perfekt. I år har vi alltså tagit originalet av ” Den inbillade sjuke” satt det i händerna på Thomas Kompare som sen har gjort en bearbetning av pjäsen. Hjärtligt välkomna till Wenngarns slott!”
Sussie Berglund, regissör och producent

Sari Suominen

I rollen som Agata (den inbillade sjuka)

Husets överhuvud, Agata, har ett enormt behov av att få uppmärksamhet och bli ompysslad. Eftersom hon är så snål så beslutar hon sig för att få fri tillgång till läkarvård, genom att gifta bort sin dotter Angelique (Elin Andersson) med en läkare.

Katarina Sahlstedt

I rollen som Agatas syster Beline.

Beline är ett pengagalet fruntimmer som väntar på att hon ska få ärva och göra sitt inträde i den fina sociteten.

Sussie Berglund

I rollen som Toinette

Agatas trogna tjänsteflcka Toinette är den som ständigt passar upp på husfrun och håller ordning på godset. Och en sån här härlig dag kan väl ingentling gå fel…

Elin Andersson

I rollen som Angelique (Agatas dotter)

Agatas ljuva och kattälskande dotter Angelique är i hemlighet förälskad i en ung man vid namn Cleante. Men hennes mor vill att hon ska gifta sig med en läkare.

Thomas Kompare

I rollen som Apotekare Fleurant

Apotekare Fleurant ser sig själv som en riktig läkemedelsexpert och kan blanda ihop både det ena och det andra…

Johan Norell

I rollen som Cléante (Angeliques käreste )

Idag ska Cléante besöka sin käresta, Angelique, och presenteras för sin blivande svärmor. Det är bara ett problem. Hon är redan bortlovad till en annan. Hur ska Cléante kunna charma modern så hon ändrar sig när han är en så social katastrof.

Roger Berglund

I rollen som Doktor Purgon

Den kloke och pålitlige doktor Purgon arbetade för Agatas far som husläkare när det begav sig. Nu när Agata söker sig en ny husläkare, är det då åter han som ska få axla manteln eller går jobbet till någon annan?

Elin Andersson (dubbel roll)

I rollen som Fru Notarien

När affärerna dröjer samt det rättsliga och ekonomiska behöver övervakas, är det den iskalla och skräckinjaganden Fru Notarien som håller ordning på det, med sitt eget utarbetade system.

Johan Norell (dubbel roll)

I rollen som Jean Baptiste

Den romantiske och aningen feminine poeten Jean Baptiste hjälper sin skyddsling John-Paul att kurtisera damerna med sina spontana epos och utförliga komplimanger.

Roger Berglund (dubbel roll)

I rollen som John-Paul

Doktor Purgons enfaldige brorson John-Paul är snart färdig som läkare. Hans faster har tillsammans med fru Agata fattat beslut om äktenskap mellan honom och Angelique. Då han är allt ifrån någon ”Don Juan” sätter han all sin tillit till sin lojale vapendragare Jean Baptiste att leda honom rätt på kärlekens väg.